Home

Nieuws

Meer topsectorgeld MKB-innovatie voor Zuid-Holland

Voor Zuid-Hollandse MKB-bedrijven in topsectoren, zoals tuinbouw, is in 2017 meer geld beschikbaar voor innovatieprojecten.

Bedrijven kunnen innovatieadvies inkopen, of het geld besteden aan haalbaarheids- en researchprojecten. De extra gelden in Zuid-Holland zijn het gevolg van onderbenutting in het Noorden en Oosten van de regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Regio en Topsectoren.

Voedselveiligheid

De projecten moeten bijvoorbeeld bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals voedselveiligheid, safety&security of het voorkomen van milieuschade. Voor dit jaar is in Zuid-Holland alleen al €10 mln beschikbaar, bijna €1,5 mln meer dan in 2016. Het ministerie van EZ draagt voor de helft bij aan de gelden voor deze regeling. De provincie Zuid-Holland draagt de andere helft van de kosten.

Regeling loopt af

De topsectorenregeling voor MKB startte in 2015 voor drie jaar. Dit voorjaar wordt de regeling geëvalueerd. In de regeling wordt samenwerking gestimuleerd tussen bedrijven uit verschillende topsectoren. In totaal is er in de jaren 2015 en 2016 via de regeling voor ruim €15 miljoen geïnvesteerd in innovatie in Zuid-Hollandse midden- en kleinbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.