Home

Nieuws

Landbouwgedeputeerde Brabant in bestuur Milieu Centraal

Anne-Marie Spierings wil toetreden tot het bestuur van Milieu Centraal en wordt daarmee (mede)-eindverantwoordelijk voor zaken als de GroentenFruit Kalender.

MilieuCentraal is een voorlichtingsbureau dat met grotendeels overheidsbijdrage consumenten voorlicht over bijvoorbeeld seizoensgroente. Over glasgroente is MilieuCentraal niet al te positief in haar consumentenvoorlichting, al is de organisatie ook verantwoordelijk voor een campagne om in menu’s vlees te verruilen voor groente.

Spierings wil de bestuursfunctie als nevenfunctie vervullen naast haar functie gedeputeerde Agrarische ontwikkeling (D66).

Vooruitstrevend landbouwbeleid

Spierings staat bekend als een groene gedeputeerde met vooruitstrevend landbouwbeleid in de provincie Noord-Brabant. Zo is de landbouwinnovatiecampus een voorbeeld van haar poging de land- en tuinbouw in Noord-Brabant te vergroenen en vernieuwen. Het is een platform waarin trendwatchers, designers, studenten en (vooral) vooruitstrevende boeren over de toekomst van de landbouw praten. De boer van morgen is innovatief, duurzaam, heeft oog voor buurt en buren, en verdient een goed belegde boterham, staat als inleiding op de website landbouwinnovatiecampus.nl. Met de nevenfunctie bij Milieu Centraal krijgt Spierings ook invloed op de voorlichting over duurzame voeding en duurzaam gedrag bij consumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.