Home

Nieuws

Handelsbedrijf op vingers getikt na conflict manager

Gerechtshof Den Haag vindt dat handelsbedrijf Nature’s Pride verwijtbaar heeft gehandeld in een conflict met één van zijn managers.

Nature’s Pride moet de manager een vergoeding betalen van € 20.000. Wel besluit de rechter tot het ontbinden van het arbeidscontract vanwege een compleet verstoorde relatie met deze manager maatschappelijk verantwoord ondernemen. De manager wilde – na onder meer mislukte mediation -terugkeren in de oude functie. Het handelsbedrijf weigerde dat.

Ondergeschikten

Nature’s Pride koos in het conflict tussen de manager en twee medewerkers voor de ondergeschikten, zonder goed de kant van de manager aan te horen. Dat is het oordeel van de rechter. Ook een eerdere uitspraak van de kantonrechter werd terzijde gelegd door het handelsbedrijf. Nature’s Pride werkte niet mee aan re-integratie van de manager. Toen in een kort geding een dwangsom werd opgelegd voor het niet meewerken aan de re-integratie, kwam de manager in een uitzichtloze, geïsoleerde situatie terecht zonder telefoon en laptop.

Goed presteren

De rechter wijst in de uitspraak op de goede staat van dienst van de manager. Deze kreeg in 2014 een bonus wegens goed presteren. Ook heeft Nature’s Pride geen sluitend bewijs geleverd van het disfunctioneren van de betroffen manager, stelt de rechter. Het handelsbedrijf trok uit de mediationprocedure de conclusie dat bij de manager geen inzicht was ontstaan in effecten van eigen handelen op ondergeschikten. Toch moet het handelsbedrijf een transitievergoeding betalen, naast de vergoeding van € 20.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.