Home

Nieuws

Extra asfalt om groei Greenport Venlo op te vangen

Minister Schultz pakt de A73 bij Venlo aan om verwachte groei van Greenport Venlo op te vangen.

Dat blijkt uit een startbeslissing van Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. Greenport Venlo verwacht tot 2030 een forse groei in agrofoodbewegingen in met name tuinbouw en logistiek. De verwachte groei van transportbewegingen is gericht op het Duitse achterland.

Sinds de openstelling van de A74 in 2012 is de filevorming in en rond het knooppunt Zaarderheiken toegenomen. De voornaamste oorzaak van de verkeersophoping is dat de parallelbanen van de A73 slechts één doorgaande rijstrook bevatten. Deze wordt uitgebreid met een extra rijstrook.

Tuinbouw betrekken bij tracébesluit

Schultz van Haegen wil de tuinbouw betrekken bij de verdere planvorming; het tracébesluit. De minister en Provincie Limburg zijn overeengekomen dat €4,7 miljoen wordt ingezet voor in totaal drie maatregelen bij knooppunt Zaarderheiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.