Home

Nieuws

Veilingupdate 21 juli: Tomaten duurder op Belgische niet-veildag

De groenteklokken op de Belgische veilingen bleven stil vandaag.

Voor aardbeien draaiden de klokken wel en liep de afzet dus als normaal. Het is de nationale feestdag van België. 21 juli is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning.

Het effect van het uitblijven van de veiling in Mechelen was voelbaar bij trostomaten in Nederland. Daar kon de prijs zes cent tot een dubbeltje oplopen. Bij andere producten was er misschien een klein effect, maar zeer beperkt. Ook is voor trostomaat het directe effect moeilijk te bewijzen, maar bij The Greenery kwamen prijzen net onder de 50 cent tot stand.

Overigens verwacht BelOrta niet dat de veiling van vrijdag tot extreem grote aanvoer zal leiden. Dat overslaan van een veildag zul dus nauwelijks in de prijzen zijn terug te vinden, denkt een woordvoerder. De vraag is immers goed met het huidige zomerweer.

Foto

  • Foto: Veiling BelOrta

    Foto: Veiling BelOrta

Of registreer je om te kunnen reageren.