Home

Nieuws

Houd het hoofd koel

Werken bij warm weer vraagt om goede voorzorgsmaatregelen. Zware inspanningen zijn af te raden. Bescherming tegen de zon en veel drinken zijn juist dingen om extra aandacht aan te besteden, zegt Stigas.

Met de plotselinge komst van heet zomerweer, heeft Stigas de tips voor verantwoord werken bij hoge temperaturen nog eens op een rijtje gezet. Zware inspannende arbeid moet, zeker midden overdag, vermeden worden. Werken in de brandende zon kan minder lang volgehouden worden en vereist goede bescherming van de huid. In de kas kan het sowieso 5 tot 6 graden warmer worden dan buiten, stelt Stigas.  Invoering van een tropenrooster is aan te bevelen. Werk anders tussen 12 en 15 uur zoveel mogelijk in de schaduw. Drink veel water, en geen vochtafdrijvende dranken als koffie en alcohol. En neem een fles water mee naar de werkplek en drink regelmatig, zijn enkele van de tips.

Lees hier het volledige advies van Stigas

Of registreer je om te kunnen reageren.