Home

Nieuws

Fefac: schaf biobrandstoffen niet zomaar af

Fefac roept de Europese Commissie op biobrandstoffen op basis van voedselgewassen niet zomaar uit te faseren. De belangenorganisatie van de veevoerindustrie roept de Commissie op eerst een impactstudie te doen.

Fefac wijst erop dat uit de biodieselproductie veel proteïne vrijkomt voor de veevoerindustrie, en dus de productie van biobrandstoffen ook belangrijk is voor de veehouderij. De Commissie heeft voorgesteld biobrandstoffen op basis van bijvoorbeeld mais, koolzaad en suikerriet na 2020 stapsgewijs af te schaffen.

Fefac benadrukt dat het voorstander is van een Europese transitie naar een economie met weinig uitstoot van broeikasgassen. De veevoerindustrie zou ook aan diverse initiatieven deelnemen om een bijdrage te kunnen leveren.

Fefac zet in op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen op boerderijniveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.