Home

Nieuws

Landbouwcommissie EP: verkwansel telersbelang niet

Internationale handelsverdragen mogen niet ten kosten gaan van de belangen van de Europese boeren en tuinders. Dat heeft de landbouwcommissie van het Europees parlement maandagavond uitgesproken.

De Europarlementariërs in de landbouwcommissie roepen de Europese Commissie op om de belangen van industrie en diensten niet boven die van de landbouw te stellen in de handelsbesprekingen met andere handelsblokken. Handelsverdragen moeten evenwichtig zijn en waarborgen bevatten voor kwetsbare en gevoelige landbouwsectoren, aldus de landbouwcommissie van het parlement.

Landbouwbelangen niet als wisselgeld inzetten

De leden van de landbouwcommissie onderstrepen in een stemming het belang van het openen van nieuwe markten (36 voor, 2 tegen, 4 onthoudingen), maar ze zeggen ook dat de landbouwbelangen niet als wisselgeld in de onderhandelingen kunnen worden ingezet. Ze vragen de Europese Commissie om de hoge voedselstandaarden en milieunormen in de Europese Unie niet te grabbel te gooien, of te accepteren dat producten die aan lagere standaarden voldoen Europa mogen worden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.