Home

Nieuws laatste update:7 jun 2016

LTO Nederland zoekt 'verbinder'

Een agrarische achtergrond hoeft een nieuwe LTO Nederland-voorzitter niet per se te hebben, affiniteit met de agrosector wél. Dat blijkt uit de profielschets van de agrarische belangenbehartiger; dat profiel moet helpen bij het vinden van een nieuwe voorzitter.

De nieuwe voorzitter van LTO Nederland moet in staat zijn 'mensen, sectoren en maatschappelijke thema's met elkaar te verbinden, zowel op de inhoud als op de relatie'. Een agrarische achtergrond is geen voorwaarde, affiniteit wel. Dat blijkt uit de profielschets die de belangenorganisatie voor boeren en tuinders heeft opgesteld.

Voorzitter Albert Jan Maat stopt per 1 oktober als voorzitter van LTO Nederland. De organisatie wordt momenteel herschikt. De transitie moet onder andere leiden tot landelijk georganiseerde vakgroepen en een andere aansturing. De nieuwe voorzitter moet de 'urgentie van

de verandering onderschrijven' en deze vorm kunnen geven, binnen een 'open sfeer'.

Voorzitter Albert Jan Maat stopt per 1 oktober als voorzitter van LTO Nederland. De organisatie wordt momenteel herschikt.

Doorgewinterde bestuurder

De nieuwe voorzitter moet een doorgewinterde bestuurder met een visie op de ontwikkeling van de primaire sector en een brede blik op maatschappelijke thema's, zoals dierenwelzijn en milieu. Hij of zij moet in staat zijn zowel intern als naar de buitenwereld toe een dialoog te voeren, goed te luisteren en om kunnen gaan met media.

Internationale ervaring en sterk onderhandelen

De nieuwe voorzitter moet tevens een standpunt goed kunnen verwoorden, een sterk onderhandelaar zijn en een rijk netwerk te hebben. Internationale ervaring, bij voorkeur ook in Brussel, is heel belangrijk, aldus de profielschets. Beheersing van het Engels is noodzakelijk.

Internationale ervaring, bij voorkeur ook in Brussel, is heel belangrijk, aldus de profielschets.

LTO-voorzitterschap: 3,5 dag per week

De voorzitter is wat de profielschets betreft 'zowel intern als extern het boegbeeld van de organisatie en belichaamt de kernwaarden van LTO Nederland: toonaangevend, toekomstgericht en maatschappijbewust'. De nieuwe voorzitter moet voor die taak 3,5 dag per week beschikbaar zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.