Doorgaan naar artikel

NFO krijgt na 125 jaar predicaat Koninklijk

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft het predicaat Koninklijk ontvangen voor de toewijding aan en betrokkenheid bij de Nederlandse fruitteelt gedurende 125 jaar.

Michel Bezuijen, burgemeester van de gemeente Zoetermeer, waar de NFO zetelt, overhandigde het predicaat tijdens de Fruitteelt Vakbeurs.

In Nederland werd in 1898 de Pomologische Vereniging opgericht, in 1921 voortgezet als Hoofdafdeling Fruitteelt van de Nederlandse Heidemij. Heidemij had taken bij ontginning van gebieden in Nederland en werkverschaffing. In 1946 werd de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) opgericht en kwam NFO los van de Heidemij. Het blad De Fruitteelt kwam voor het eerst uit in 1911.

Predicaat is ‘voorrecht’

Ron Mulders, voorzitter van de NFO, noemt het predicaat een voorrecht. “Ik zie het predicaat als blijk van waardering voor de inzet van alle Nederlandse fruittelers, honderden betrokken bestuurders en tientallen gedreven medewerkers gedurende de afgelopen 125 jaar. Het resultaat mag er zijn: onze sector levert niet alleen geweldige, gezonde producten, maar draagt ook bij aan een aantrekkelijk en leefbaar platteland.”

Siep Koning, directeur van de NFO, wijst vooral op de thema’s waaraan de organisatie heeft gewerkt, zoals plantgezondheid, water en arbeid. “Samen hebben we gebouwd aan de positie die we nu hebben, als maatschappelijke en economisch betrokken sector die zijn verantwoordelijkheid neemt.”

Recordaantal beursstandhouders

De Fruitteelt Vakbeurs beleeft de tiende editie in Houten en trok niet eerder zoveel standhouders als dit jaar.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin