Home

Nieuws laatste update:13 jun 2016

CDA en PvdA komen met wet om snelle betaling te bevorderen

De PvdA en het CDA komen met een wetsvoorstel waarin grote bedrijven rente moeten betalen, als zij hun kleinere leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf te laat betalen.

Dat hebben de partijen vrijdag laten weten. Het gaat om 8% rente als betalingen langer dan 60 dagen op zich laten wachten.

Het plan, oorspronkelijk van het CDA, is eerder dit jaar al aan de orde geweest en kon toen rekenen op steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft het voorstel echter niet uitgevoerd. De coalitiepartij PvdA en oppositiepartij CDA komen daarom met een eigen wetsvoorstel.

Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA): "Te late betalingen vormen voor mkb'ers en zzp'ers een risico en een grote kostenpost. Het leidt tot liquiditeitsproblemen, doordat zij zelf betalingsachterstanden krijgen, of zelfs rood staan bij de bank".

Of registreer je om te kunnen reageren.