Home

Nieuws laatste update:12 mei 2016

Van Dam: nu zakendoen met Argentinië

Met de politieke omslag in Argentinië zijn er nieuwe mogelijkheden om zaken te doen. Staatssecretaris Martijn van Dam gaat daarom in september op handelsmissie naar het Zuid-Amerikaanse land.

In december vorig jaar nam president Mauricio Macri de scepter over van zijn voorgangster Cristina Fernández de Kirchner.  Met zijn verkiezing is in Argentinië een andere wind gaan waaien op het gebied van internationale handel.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert een economische missie onder leiding van staatssecretaris Van Dam van 4 tot 8 september. Volgens RVO.nl is Argentinië als tweede economie van Zuid-Amerika een landbouwland pur sang, met grote grondstoffenreserves, een ontwikkelde industrie en een gevorderde staat van wetenschap en economie. "Maar ook een land dat de afgelopen twaalf jaren een turbulente tijd kende; een protectionistische regering maakte zakendoen tot een ware uitdaging."

Of registreer je om te kunnen reageren.