Home

Nieuws 1 reactielaatste update:10 mei 2016

Regeling energiesubsidie SDE+ fors overtekend

Minister Kamp zou het beschikbare bedrag voor energiesubsidie twee keer kunnen uitgeven. Er is voor 8 miljard euro aan energiesubsidieaanvragen binnen gekomen, waaronder 13 aardwarmteprojecten.

Voor de €4 miljard beschikbare subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)  zijn voor ruim €8 miljard aan subsidieaanvragen binnengekomen. Dat meldt minister Henk Kamp (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Biomassa

Dat het bedrag oploopt, komt in het bijzonder door enkele aanvragen voor bij- en meestook van biomassa in kolencentrales en mest(co-)vergisting, meldt de minister.

Ruim 3.300 subsidieaanvragen

In totaal zijn 3.354 aanvragen ingediend, met een totale claim van €8,2 miljard. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zal in elk geval tot juli nodig hebben om de aanvragen te beoordelen.

Eén reactie

  • Nicolaas.A. van Staveren

    Aan deze flauwe kul moet snel een eind gemaakt worden ,ik ken ondernemers die al jaren puur op de subsidie mallemolen draaien,en sinds de overheid een basis bedrijf van ons om zeep heeft geholpen doordat op een investering van 2 miljoen gulden er een subsidie van ng 110.000,-- was gegeven waarvan uitbetaald ng 30.000,--die ze later met een boete weer terug wilde hebben omdat de vereiste externe boekhouder de eindformulier verkeerd had ingevuld waardoor het bedrijf naar de knoppen ging en doordat ik de overwaarde van mijn huis in het project had geïnvesteerd was ik dat ook kwijt.
    Gelukkig zijn we een NL/USA familie en dank zij die connectie en het gegeven dat we ons uitsluitend op landen buiten Europa richten hebben we de zaken nu aardig op de rails staan .

Of registreer je om te kunnen reageren.