Home

Nieuws

Skal trekt biologisch certificaat tuinder in

Certificeringsinstantie Skal heeft het biologisch certificaat van een Fries tuinbouwbedrijf ingetrokken.

Het bedrijf teelde hetzelfde gewas zowel biologisch als gangbaar. Skal wil om privacyredenen niet duidelijk maken om welk tuinbouwgewas het gaat. Parallelproductie is in de biologische sector niet toegestaan. Hierom was het certificaat afgelopen september al opgeschort. Het bedrijf heeft de afwijking in de periode van opschorting niet hersteld. Daarom is het certificaat definitief ingetrokken.

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden onaangekondigde inspecties plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.