Home

Nieuws

Toegang tot ruim driehonderd marktprijzen

Als ondernemer neemt u dagelijks beslissingen. U moet zich daarvoor een weg banen in het woud aan informatie. De sensoren in uw kas spuwen data uit. De vollegronds- en fruitteler koersen op weer en gebruiken tot drie, vier verschillende weer-apps. Nieuwe inzichten in teelttechniek bieden nieuwe mogelijkheden. Veranderende markten vereisen mogelijk een andere focus.

Groenten & Fruit wil in dit bedrijfsproces relevante informatie bieden, toegespitst op uw behoefte, in het medium en op het moment dat u dit vraagt. U leest het in dit magazine, veelal op een wat rustiger moment. Een wat uitgebreider omslagartikel, interview en reportages passen in dit leespatroon. En natuurlijk zijn de ervaringen van uw collega’s in de rubriek Geluiden uit de teelt een bron van inspiratie of juist herkenning. De website www.gfactueel.nl leent zich bij uitstek voor nieuws. Deze rubriek scoort hoog in de bezoekcijfers.

Vraag en aanbod

Waar het écht om gaat, is natuurlijk de opbrengstprijs. U produceert wat de consument vraagt. Vraag en aanbod bepalen uiteindelijk de prijs. In de wereld van data-ontsluiting trekt iedereen nu juist op dit punt een scherm op. Transparantie is ver te zoeken. Diverse pijndokters legden hun vinger al op deze zere plek.

Cijfers van verschillende veilingen

Groenten & Fruit biedt als enige cijfers van verschillende veilingen. Misschien is dit niet altijd de ultieme uitbetalingsprijs, maar de prijs is zeker richtinggevend. Met ingang van 31 maart gaan wij deze prijsinformatie uitbreiden. U krijgt als abonnee toegang tot méér dan driehonderd marktprijzen, van witlof tot spruitkool, van radijs tot komkommer. U vindt onder andere (richt)prijzen van de veilingen The Greenery, ZON, BelOrta, Reo en Borgloon. En natuurlijk zijn de noteringen in Spanje van belang. Op www.gfactueel/prijzen staan dag- en weekprijzen van Spaanse veilingen.

Eigen selectie maken

U krijgt ook de mogelijkheid om uw eigen selectie in dit prijzencircus te maken. Als u wilt, kunt u hier letterlijk én figuurlijk appels met peren vergelijken. De vergelijking kan op een week, maand of jaar terugvoeren. U richt uw eigen dashboard in. Nieuwsgierig? Kijk dan op marktprijzen.gfactueel.nl. Succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.