Home

Nieuws

LTO wil fiat Asscher over tijdelijke krachten

LTO Nederland wil dat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) snel de afspraken tussen de land- en tuinbouwwerkgevers en de vakbonden bekrachtigt over tijdelijke krachten.

De werkgevers en vakbonden spraken vorig jaar af dat voor bepaalde agrarische oogst- en productiefuncties uitzonderingen gemaakt kunnen worden in de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Doel van de afspraken is om de bestaande praktijk te handhaven, waarbij tijdelijke krachten kunnen worden ingezet, zonder dat ze een vast contract aangeboden moeten krijgen.

Erkenning van kabinet

LTO-voorzitter Albert Jan Maat zegt dat de ministeriële goedkeuring van Asscher niet lang op zich moet laten wachten, nu de werkgevers in de land- en tuinbouw zich al volop voorbereiden op het nieuwe seizoen. 'Wij zijn een van de weinige sectoren die kans heeft gezien om in goed overleg tussen vakbonden en werkgevers afspraken te maken over het beter werkbaar maken van de WWZ. We verwachten daarvoor dan ook erkenning van het kabinet', aldus de LTO-voorzitter.

De Tweede Kamer overlegt woensdag met Asscher over de WWZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.