Home

Nieuws

Jumbo: geen ban op middelen, wel projecten bijen

Supermarktketen Jumbo overweegt – net als Albert Heijn – op dit moment geen ban op middelen in de discussie over bijensterfte.

Aldi SÜD en Aldi Nord in Duitsland hebben acht bediscussieerde stoffen in de ban gedaan bij Duitse groente- en fruittelers. Jumbo zet zich, samen met enkele andere partijen als The Greenery, juist in om de leefomgeving van honing- en wilde bijen te verbeteren door middel van de zogeheten Bee Deals. Een woordvoerder: "Hierbij worden diverse bij-vriendelijke maatregelen genomen om het voedselaanbod te vergoten, meer nestgelegenheid te bieden en wijs om te gaan met gewasbescherming. Hierbij valt te denken aan het inzaaien van bloemenranden of het plaatsen van een bijenhotel."

Wel volgt Jumbo de ontwikkelingen rondom het bijendossier nauwlettend om meer duidelijkheid te krijgen op de invloed van deze middelen op bijensterfte.

Jumbo heeft bovenwettelijke inkoopeisen voor resten van bestrijdingsmiddelen. Die liggen op 50 procent van de wettelijke mrl. "Die zijn al jaren stabiel", laat een woordvoerder weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.