Home

Nieuws

Extra grenscontroles na aanslagen Brussel

Bij grensovergangen tussen met name Frankrijk en België en Nederland met België wordt extra gecontroleerd na de aanslagen van dinsdagmorgen. De overgang bij Lille is tijdelijk gesloten.

Aanleiding is de reeks aanslagen in Brussel vanmorgen. Op meerdere plaatsen in West-Europa zijn extra grenscontroles ingevoerd, waaronder ook de grensovergangen naar Nederland. Of dat tot veel vertraging leidt, is niet bekend.

Nederland, Duitsland en Luxemburg lieten weten de grenscontroles aan te scherpen. Dit wordt ook gedaan tussen de Duits-Nederlandse grens. De grenscontroles leiden tot korte vertraging aan de grensovergang op de snelwegen. De verantwoordelijke Nederlandse uitvoeringsorganisaties (Koninklijke Marechaussee) kon op korte termijn niet reageren over de exacte maatregelen, stelt de koepel EVO.

Ook het GroentenFruit Huis heeft nog geen geluiden ontvangen van leden die voor de grens stranden. De koepel heeft nog geen advies aan leden over alternatieve routes gegeven. "Het is nu ook nog te vroeg om alle informatie duidelijk te hebben. Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurd", laat het GroentenFruit Huis weten.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.