Home

Nieuws laatste update:3 okt 2016

Nieuw onderzoekscentrum voor voedselinnovatie

Onderzoeksinstellingen Wageningen Research, ECN en TNO gaan kun krachten bundelen.

Gezamenlijk worden twee nieuwe onderzoekscentra gevormd: een voor voedselinnovatie en een voor energie-innovatie. De ministerraad heeft hiermee ingestemd. Door de overheveling van TNO’s voedselexpertise naar Wageningen ontstaat hét Nederlandse onderzoekscentrum voor voedselinnovatie.

'Meer kennis, banen en inkomsten'

Volgens Henk Kamp, minister van Economische Zaken beschikt Nederland over 'kennisinstituten die op mondiaal niveau aanzien genieten'. Kamp: "Door hun kracht en kennis te bundelen, kunnen deze organisaties met meer focus en efficiëntie werken. Daardoor worden ze een nog aantrekkelijkere partner voor het (inter)nationale bedrijfsleven om gezamenlijk te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dat levert Nederland kennis, banen en inkomsten op."

Of registreer je om te kunnen reageren.