Home

Nieuws

Groot R&D-centrum Unilever in Wageningen

Unilever wil een groot onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bouwen op de campus van Wageningen UR. Het centrum moet werk bieden aan 550 medewerkers en in april 2019 operationeel zijn.

Unilever sluit dan weer kleinere onderzoekscentra in Vlaardingen, het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan. Unilever behoort met bedrijven als Nestlé, Danone en Kraft Heinz tot de elite van grootste voedingsconcerns wereldwijd. Bekende merken zijn Unox, Becel, Hellmann’s en Knorr. Het Brits-Nederlandse bedrijf denkt dat sneller doorbraken kunnen worden geforceerd die leiden tot betere producten, door het samenvoegen van het werk op de drie oude locaties.

Intensieve samenwerking met Wageningen UR

De keuze voor Wageningen is niet toevallig. “Het agri-food innovatieklimaat in Nederland is erg sterk”, aldus directeur Jan Zijderveld van Unilever Europe. Bovendien wil Unilever intensief samenwerken met Wageningen UR. Wageningen UR behoort volgens belangrijke ranglijsten tot de allerbeste universiteiten op het gebied van landbouw en voeding wereldwijd.

Unilever denkt ook te kunnen profiteren van de aanwezigheid van startups met innovatieve ideeën in Wageningen, en de nabijheid van andere wetenschappelijke instellingen, bijvoorbeeld in Nijmegen en Utrecht.

FrieslandCampina bouwde ook R&D-centrum op campus

Eerder koos ook FrieslandCampina ervoor een groot R&D-centrum te bouwen op de campus, terwijl het Chinese Yili Dairy een kleiner centrum bouwde. Wageningen UR verloor enkele jaren geleden op het nippertje de strijd om een nieuw onderzoekscentrum van Danone, dat uiteindelijk koos voor de wetenschapscampus van de Universiteit van Utrecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.