Home

Nieuws

Van Dam treft tomatenambassadeur Janssen op Grüne Woche

Staatssecretaris Martijn van Dam bezocht vandaag de Nederlandse standhouders op de consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn.

Ton Janssen van Tasty Tom staat al voor het achttiende jaar en besloot ook zonder collectieve Nederlandse groentepresentatie te gaan. "Ik ben heel enthousiast over de Nederlandse inbreng hoor. We staan in hal 8; een fantastische hal, echt Nederland op zijn best. Het ministerie regelt dat. De hal is fantastisch gemaakt met dijken rondom en we staan in inhammen."

In het Nederlandse paviljoen op de beurs zijn alle productgroepen van de agrarische en voedingssector te vinden, van zuivel, vlees en vis tot bloemen en dranken. Nederland is sinds het begin van deze landbouwbeurs in 1953 op dit evenement vertegenwoordigd en is daarmee de oudste deelnemer. Van Dam gebruikt de Nederlandse hal om Nederland te presenteren als voorzitter van de EU. Hij ontvangt er de komende dagen andere Europese politici.

Harvest House

Nederlandse bedrijven in de tuinbouw staan daar onder het motto 'Qualität wächst in Holland'. De deelname van de groenten- en fruitbranche is beperkt. De brancheorganisatie GroentenFruithuis is aanwezig in Berlijn en informeert over de sector, duurzame teelt en in het bijzonder over teelt in kassen. Naast Tasty Tom, is Harvest House op de beurs aanwezig, maar ook Koppert Cress. Verder wordt de Conference peer gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.