Home

Nieuws

Boomkweker Ebben wint Tuinbouwondernemersprijs

Boomkwekerij Ebben in Cuijk heeft vanmiddag de Tuinbouwondernemersprijs gewonnen. De prijs werd voor de dertigste keer uitgereikt.

In aanwezigheid van Koningin Maxima kreeg Toon Ebben de prijs uit handen van voorzitter Nico Koomen van de Stichting Tuinbouwondernemersprijs. De nieuwjaarsbijeenkomst die traditioneel aan de uitreiking van de prijs is verbonden op de Keukenhof in Lisse was drukker dan ooit. De stemming onder de aanwezigen was bovendien optimistischer dan ze in lange tijd is geweest.

Boomkwekerij Ebben maakte indruk op de jury vooral door de langetermijnvisie van het bedrijf dat bomen minstens tien jaar op het bedrijf houdt en soms zelfs vijftig jaar of langer. Het bedrijf teelt bomen van klein tot monumentaal op in totaal 450 hectare verdeeld over 135 locaties. Ook op de criteria voor duurzaamheid en consumentencommunicatie scoorde het bedrijf hoog.

Datzelfde gold voor twee andere genomineerden handelsbedrijf Eosta in Waddinxveen en orchideeënkwekerij Ter Laak in Wateringen, dat vier jaar geleden ook al eens genomineerd was. Tuinbouwtoeleveraar Royal Brinkman in 's-Gravenzande was de vierde genomineerde. Dit bedrijf kan met name op een succesvolle internationaliseringsstrategie bogen. Het won 26 jaar geleden de Tuinbouwondernemersprijs. Een tweede trofee zat er echter niet in.

Of registreer je om te kunnen reageren.