Home

Nieuws

Dispuut btw-vrijstelling groentenuitvoer Rusland

De Rechtbank Den Haag oordeelt dat een groentehandelaar alsnog btw moet betalen over groenten die hij naar Rusland zegt te hebben geëxporteerd.

De Belastingdienst legde de handelaar na boekenonderzoek een naheffing op omdat de handelspartijen niet het Europese grondgebied zouden hebben verlaten. Een nultarief voor btw geldt dan niet. De handelaar heeft dat besluit aangevochten in een bezwaar- en beroepszaak. Volgens de rechter heeft het bedrijf niet aangetoond dat de betroffen partijen naar een Russische afnemer zijn afgezet. Het bewijsmateriaal dat het bedrijf daarvoor aanvoerde, overtuigde de rechter niet. Het handelsbedrijf deed dat met overgelegde verkoopfacturen, bankafschriften en foto's.

Of registreer je om te kunnen reageren.