Home

Nieuws

'Eén Nederlandse teler voor groenteburger'

Vleesproducent Zwanenberg Food maakt sinds kort groenteburgers. De groenten moeten straks van één Noord-Hollands teeltbedrijf betrokken worden.

Een burger met transparante herkomst uit de 'groentetuin van Nederland', zegt Tjeerd van der Laan, projectmanager bij Zwanenberg Food. De herkomst Wieringerwerf moet straks ook duidelijk op de verpakking staan.  In de supermarkten van Jumbo zijn al drie soorten verkrijgbaar: de gele maïsburger, de rode bietenburger en een groene gemaakt van erwten en sperziebonen. Zwanenberg is nu aan het experimenteren met burgers gemaakt van knolselderij, bloemkool, wortel of tomaat. "We halen nu onze groente van een Nederlands handelsbedrijf, maar we willen een intensieve samenwerking aangaan met een teler. Dat betekent dat je elkaar ook wat gunt, met aandacht voor een goede en eerlijke prijs."

In januari maakte Zwanenberg de stap naar groenteverwerking bekend. Sindsdien is er veel gebeurd. Zwanenberg levert aan Jumbo, maar ook aan Sodexho en Albron. Vanaf vandaag staat de bietenburger zeven weken op het Ikea-menu. Met andere supermarkten is de leverancier in gesprek. Daarbij zou Zwanenberg de burger in het agf-schap willen leggen. Nu is deze bij Jumbo in het schap met vegetarische vleesvervangers te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.