Home

Nieuws

'Vertrouwen telers in bank herstellen '

ABN Amro heeft haar positie in de agrarische sector verstevigd, maar is bezorgd over het vertrouwen van agrarische ondernemers in banken.

Dat stelt Pierre Berntsen, directeur Agrarische Bedrijven van de ABN Amro. De bank zou volgens onderzoek van Agridirect de meest gewaardeerde bank zijn in de agrarische sector, maar ook de ABN Amro verloor vertrouwen bij klanten uit de agrarische sector. De bank zegt in haar nieuwsbrief hard te werken aan herstel van dat vertrouwen.

De kredietverlening aan boeren en tuinders groeide enkele procenten in 2014. De bank kreeg 300 nieuwe klanten, stelt Berntsen. De uitstroom van klanten lag veel lager.

Verschillen tussen sectoren zijn opvallend. De bedrijfsresultaten in de glastuinbouw blijven achter. Het niveau van voorzieningen is in deze sector hoger dan in andere agrarische sectoren. Dat betekent dat de bank bij de glastuinbouw nog steeds uitgaat van verlies op kredieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.