Home

Nieuws laatste update:10 feb 2015

'Voordelen groene beleggingen onder vuur'

De kritiek op de fiscale voordelen voor beleggen in groene projecten in ondermeer tuinbouw zwelt aan. Critici vragen zich af of de belastingregelingen de beoogde verduurzaming ook daadwerkelijk tot stand brengen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Een groeiend aantal aanbieders lokt beleggers met fiscaal aantrekkelijke beleggingen in bijvoorbeeld zonnepanelen, asbestverwijdering of mestverwerkingmachines. Deze investeringsprojecten zijn vooral interessant voor investeerders met veel inkomen in het toptarief van 52 procent die hun investering kunnen opvoeren als extra aftrekpost. In veel gevallen hebben ze de investering daardoor direct al terugverdiend.

De Belastingdienst heeft daar in diverse 'rulings' goedkeuring aan gegeven. Hoe aanlokkelijk ze ook lijken, veel van de investeringsprojecten staan of vallen met de belastingvoordelen.

Dit weekend kwamen in het Utrechtse Kamerik driehonderd boze beleggers bij elkaar die hun geld hadden geïnvesteerd in de bouw van duurzame mestverwerkingsmachines.

Of registreer je om te kunnen reageren.