Home

Nieuws

Telers verstevigen grip op The Greenery

Fruitteler Bas Feijtel is benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van The Greenery.

Daarmee neemt de organisatie afscheid van het model van een externe toezichthouder (voorzitter van de raad van commissarissen) na het vertrek van Bert Jansen. Ook het bestuur wordt voorgezeten door een fruitteler: Gerard Pronk.

Onder leiding van Jansen zette The Greenery de reorganisatie in genaamd Phoenix. Jansen stapte in november op omdat er verschil van inzicht was in het leiden van The Greenery en de wijze van toezicht. Met hem vertrok een ander extern lid van de Raad van Commissarissen: Mieke Bello. Op dit moment is één oud-Rabobankdirecteur Eric Drok als externe commissaris aangesteld. Volgens een woordvoerder worden twee andere externe commissarissen gezocht. Hij spreekt niet van een koersverandering door een teler de raad van commissarissen te laten voorzitten. "Feijtel paste goed bij het profiel dat we voor deze functie hebben opgesteld."

Econoom

Feijtel (48) is agrarische econoom en sinds 2009 betrokken bij The Greenery als bestuurslid coöperatie Coforta en als lid Raad van Commissarissen van The Greenery. Niet duidelijk is of hij als bestuurslid aftreedt. Dat ligt wel voor de hand. Feijtel heeft een modern fruitteeltteelt bedrijf in het Zeeuwse Wemeldinge. Op zijn bedrijf worden vooral peren geteeld en gekoeld. De belangrijkste rassen zijn Conference en Beurre Alexander Lucas.

Met de benoeming van Feijtel wordt er onverminderd verder gewerkt aan de gekozen strategie en het te voeren beleid. Deze is gericht op intensieve ketensamenwerking met retail partijen en kostenbeheersing.

Foto

  • Bas Feijtel

    Bas Feijtel

    Foto: The Greenery

Of registreer je om te kunnen reageren.