Doorgaan naar artikel

The Greenery stoot locatie Breda af

Afzetorganisatie The Greenery sluit haar distributiecentrum in Breda begin januari. De volumes waren door af-tuin verlading van aardbeien en asperges de laatste jaren afgenomen.

Het gerucht dat de afzetorganisatie Breda zou verlaten, ging al enkele weken rond. De handel werd op woensdag 7 december op de hoogte gebracht. The Greenery vergroot door deze stap zijn operationele efficiëntie, schrijft de afzetorganisatie, ‘waardoor het rendement voor de telers verder verbetert’. Dat betekent kostenbesparing. De bestaande productstromen (asperges en zachtfruit) gaan straks over Barendrecht afgewikkeld worden, maar veel wordt dus af-tuin verladen. Dat betekent opgehaald bij de teler.

Het besluit ‘is genomen in lijn met de strategie van The Greenery, die gericht is op kostenleiderschap en het maximaliseren van het rendement voor de leden, schrijft de organisatie aan relaties in de handel. Dat bericht is bevestigd door de afzetorganisatie.

Vorig jaar nog verhuisde de afzetorganisatie logistieke en commerciële fruitactiviteiten naar Breda, als onderdeel van centralisatie van activiteiten. Bijna dertig mensen wisselden standplaats Barendrecht in voor Breda.

Grond verkocht in 2015

In het voorjaar van 2015 verwierf ontwikkelaar WDP de voormalige veilinglocatie van The Greenery te Breda. WDP vernieuwde en bouwde deze locatie verder uit naar een modern logistiek park voor The Greenery en Euro Pool System en later ook Lidl. The Greenery is dus geen eigenaar meer van de grond en gebouwen.

Door de sluiting lijkt er een einde te komen aan de zichtbare geschiedenis van de Rooms-Katholieke Baroniesche Tuinbouwvereniging RBT in Breda. Die veiling werd in 1903 opgericht. Na een aantal fusies en samenwerkingsverbanden ging de veiling in 1996 op in The Greenery.

Een fijn lijntje met de veilinggeschiedenis is nog wel de locatie van Europool Systems op het oude veilingterrein Breda.The Greenery is mede-eigenaar van deze dienstverlener voor kratten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin