Home

Nieuws

Zuid-Europa hamert op hogere interventieprijs groente

Een aantal Zuid-Europese landen blijft aandringen op hogere interventieprijzen voor groente en fruit.

In de jongste vergadering van het beheerscomité groente en fruit in Brussel kwam het verzoek opnieuw, maar werd deze wederom niet door de Commissie overgenomen. Deze landen vinden dat de interventieprijzen sinds 2007 niet meer geïndexeerd zijn, maar ook structureel te laag voor een goed interventiebeleid.

Nu het beheerscomité groente en fruit in een technische afwikkeling zit van aanpassing van de GMO-regels kunnen de Zuid-Europese landen ook hun politieke invloed aanwenden voor de besluitvorming plaatsvindt, stellen betrokkenen.

Aanpassingen GMO

De voorbereide wijzigingen van het GMO-stelsel voor groente en fruit lijken op punten een verduidelijking en versimpeling in te houden. Zo moet duidelijker worden waaraan internationale producentenorganisaties moeten voldoen met een hoofdvestiging in één land. Ook lijkt rondom uitbesteding veel versimpeld te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.