Home

Nieuws

'Eigen groente eerst' in deal overheid en horeca

Volgende week ondertekenen de ministeries van EZ en Infrastructuur & Milieu de 'Green Deal verduurzamen voedselconsumptie', met een sterke nadruk op Nederlandse groente.

Die afspraken houden in dat de horeca met de hele keten - inclusief onderwijs - een transitie wil maken naar een duurzamere voedselconsumptie met meer regionale groente op het bord. Zo is het initiatief Dutch Cuisine onderdeel van de Green Deal.

Dutch Cuisine is 'het nieuwe Nederlandse eten' met verse groenten in de hoofdrol, vlees en vis in een bijrol. Tachtig procent groenten, twintig procent vlees of vis. Tachtig procent seizoensproducten met zoveel mogelijk Nederlandse producten en 20 procent buiten het seizoen. Eenvoudiger, vertrouwder, herkenbaarder, authentieker, leefbaarder, duurzamer en gezonder. Onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die naar de natuur smaken, puur en echt. Tegelijk gaat Dutch Cuisine over bewustwording van de eetbare wereld om ons heen. Eet wat het land, de zee en de seizoenen ons bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.