Home

Nieuws 1 reactie

Ophoudprijs paprika van 30 cent losgelaten

Veiling Zaltbommel en ZON hebben de ophoudprijs van 30 cent losgelaten.

Directe aanleiding is het stilzetten van de Europese steunmaatregelen, waardoor een lagere vergoeding wordt betaald voor opgehouden partijen. De regeling heeft geen bodem in de markt gelegd.

Zaltbommel hanteerde de minimumprijs al langer. Bij ZON is de prijs een korte week ingevoerd geweest, maar alweer losgelaten. De veiling laat weten dat wel partijen klasse 2 zijn opgehouden vorige week. "Maar als je alles gaat rekenen, de kosten van storten, het product staat al op de veiling, dan houden telers er niets aan over. Dan kun je beter voor vijf cent verkopen."

Bij Zaltbommel is de ophoudprijs vrijdag vervolgens ook losgelaten. De huidige ophoudprijs is nu 15 cent per kilo. "We merkten dat de verschillen tussen de veilingen zo groot zijn dat we bang waren dat we minder zouden verkopen", laat de veiling weten.

The Greenery liet eerder weten ook ophoudprijzen te hanteren. Een handelaar laat weten daar afgelopen week niets van gemerkt te hebben. De afzetorganisatie was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Eén reactie

  • G de Vries

    Zelf ben ik niet op de hoogte van de kostprijs van paprika, maar verkopen voor 5 cent zal de teler ook niet veel overhouden zoals hierboven wordt gesuggereerd. Op de lange termijn zal de teler minder overhouden dan wanneer de ophoudprijs gehandhaafd zou blijven. De handel kan nu vrolijk afwachten, want er wordt toch wel voor elke prijs verkocht.
    Doordraaien legt in ieder geval een bodem in de markt. Uiteindelijk zal dan blijken dat waarschijnlijk dezelfde hoeveelheid verkocht kan worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.