Home

Nieuws 1 reactie

Franse overheid schiet tuinders te hulp

De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll heeft toegezegd dat vanaf volgend jaar de belasting en sociale lasten op de laagste inkomens in de land- en tuinbouw drastisch omlaag gaan.

Volgens de bewindman zal dat de agrarische wereld een besparing van 70 miljoen opleveren. In de praktijk worden, volgens de minister, inkomens tot 1,25 maal het minimumloon vrijgesteld van de belasting- en premieheffing. Daarnaast komen er ook dergelijke vrijstellingen voor seizoenskrachten in de land- en tuinbouw, heeft Le Foll beloofd. "De conjuncturele crisis van dit moment mag de land- en tuinbouwbedrijven niet de das omdoen", aldus Le Foll daarbij.

Ruud Peys

Eén reactie

  • P Verschuren

    Vraag 1 is waar gaan de Fransen dat van betalen want ze hebben al een ontoelaatbaar hoog te kort op de overheidsfinanciën. Vraag 2 is hoe zit het met het gelijke speelveld in Europa beste Sharon Dijksma?

Of registreer je om te kunnen reageren.