Home

Nieuws

Boycotlijst wordt geüpdate

De Russische autoriteiten werken aan een update van de boycotlijst. Dit melden de Russische persbureaus Itar-Tass en Ria Novosti.

Aan de lijst zouden een aantal uitzonderingen worden toegevoegd, waaronder lactosevrije melk en andere producten voor mensen met allergieën of diabetes. Mogelijk zullen ook zaden worden uitgezonderd van het importverbod.

De aanvulling van de lijst zal vrijdag voorgelegd worden aan de president, waarna bekend wordt gemaakt welke producten daadwerkelijk uitgesloten zullen worden van de boycot. Zaaigoed zal mogelijk als uitzondering toegevoegd worden 'om het concurrentievermogen van Russische producenten te verhogen', aldus de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich.

Daarnaast heeft het Russische staatsbureau van visserij verzocht om ook de import van vis uit blik en andere bewerkte vis te verbieden. "Rusland kan zelf de volledige hoeveelheid geïmporteerd vis uit blik produceren en daarmee de import vervangen," aldus minister van landbouw Ilya Shestakov. Wel pleit het staatsbureau ervoor dat het verbod op de invoer van vislarven wordt opgeheven, aangezien het geen voedsel betreft en veel Russische zalmkwekers afhankelijk zijn van de import hiervan.

Of registreer je om te kunnen reageren.