Home

Nieuws

5 miljoen steun voor Ierse tuinbouw

Het Ierse ministerie voor landbouw heeft 5 miljoen euro investeringssteun toegekend aan een aantal projecten in de tuinbouw.

De steun gaat naar alle sectoren binnen de tuinbouw: open vollegrondsgroenteteelt, champignons, kassenteelt, zachtfruit en appels, planten, bloembollen en kerstbomen, aldus een verklaring van staatssecretaris Tom Hayes.

De investeringsregeling voor de tuinbouw in Ierland, die al geruime tijd bestaat, heeft vier doelen: bevordering van milieuvriendelijke productiemethoden, verdere diversificatie van activiteiten, verhoging van de kwaliteit van de producten en verbetering van de werkomstandigheden. Staatssecretaris Hayes wijst er daarbij op dat de tuinbouw jaarlijks zo´n 300 miljoen bijdraagt aan de Ierse economie. "Ondanks de problemen waarmee ook deze sector te kampen heeft, heeft de Ierse tuinbouw veel potentieel om verder te groeien zowel wat betreft productiecapaciteit als concurrentiekracht. Het is essentieel voor het economisch herstel van Ierland dat de regering deze dynamische sector blijft ondersteunen."

Of registreer je om te kunnen reageren.