Home

Nieuws

Ahold onder vuur tomatenplukkers VS

Ahold heeft het in de VS aan de stok met een vakbond van medewerkers in de tomatenteelt.

De Werknemersorganisatie Coalition of Immokalee Workers (CIW) wil dat Ahold zich committeert aan het Fair Food Program (FFP). De CIW probeert Ahold al acht jaar zover te krijgen dat het concern zich houdt het Fair Food Program (FFP).  De vakbond roept Ahold tijdens de aandeelhoudersvergadering vandaag op  om zich ook te houden aan afspraken over goede salarissen en nette werkomstandigheden. Dat meldt het Financieele dagblad.

in het voordeel van CIW spreekt dat Walmart, het grootste supermarktbedrijf ter wereld, zich onlangs ook aansloot. Eerder al gingen bedrijven als McDonald's, Sodexo en Taco Bell de supermarktketen voor. Inmiddels onderschrijft 90 procent van de tomatentelers het FFP. CIW behartigt de belangen van zo'n 30.000 arbeiders in de tomatenteelt in Florida.

Ron Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.