Home

Nieuws

VPRO laat duizenden Nederlanders tomaten telen

De VPRO start vanaf 6 april een serie over moestuinen met schrijver Maarten 't Hart. Kijkers kunnen vooraf zakjes tomatenzaad bestellen.

Volgens de VPRO zijn er 11.000 zakjes besteld. Tien weken lang draait elke aflevering om verschillende groenten die gevolgd worden van zaad tot oogst.

In het programma Maartens moestuin neemt 't Hart de kijker mee naar de wereld van zijn moestuin. 't Hart laat niet alleen zien hoe de gewassen het best geplant en geoogst kunnen worden maar geeft ook budgettips en leert de kijker hoe je bijvoorbeeld slakken om de tuin kunt leiden. Hij laat zien hoe de eigen geteelde gewassen het best snel en eenvoudig bereid kunnen worden.

Al meer dan dertig jaar kweekt 't Hart uiteenlopende soorten groenten. Hij leerde het moestuinieren van zijn vader en grootvader en leeft en eet zoveel mogelijk van eigen grond. Het programma draait niet allen om groente. Tussen het tuinieren door snijdt 't Hart levensvragen aan en leest hij voor uit zijn eigen repertoire.

Een moestuin is volgens 't Hart de grootste luxe die een mens hebben kan: 'niks is lekkerder dan een aardappeltje uit de klei in eigen tuin, zo uit de grond op het bord'.

Of registreer je om te kunnen reageren.