Home

Nieuws

Marqt blijft groeien

Supermarktketen Marqt opent deze week haar elfde winkel en wel in Amsterdam-Oost. De twaalfde winkel staat voor december gepland en zal net ten westen van het centrum van de hoofdstad haar deuren openen. De 'duurzame' supermarktketen lijkt daarmee het veroveren van provinciesteden nog even uit te stellen, maar groeit ondertussen wel gestaag verder.

Marqt zegt in te zetten op gezonde, verse, lekkere voeding en een sterke binding van de klant met producent. Het is geen biologische keten. Marqt werkt samen met een beperkte  groep producenten. Van de twaalf supermarkten bevinden zich straks acht vestigingen in Amsterdam, twee in Rotterdam en één in Den Haag en Haarlem. In juni maakte Marqt bekend graag ook buiten de Randstad te groeien, waarbij Groningen, Maastricht, Den Bosch en Eindhoven kansrijke nieuwe vestigingsplaatsen zijn. 
Eerder ging een ander duurzaam concept met Amsterdamse wortels, Landmarkt, hiermee de mist in. Een Apeldoornse vestiging ging al snel failliet. Marqt gelooft echter dat ook buiten de Randstad en met name in de grotere provinciesteden sprake is van een omslag in het denken over voeding.
Marqt, deels gemodelleerd naar voorbeeld van het Amerikaanse Whole Foods, past in een bredere voedseltrend. Landmarkt ging in Apeldoorn failliet maar is in Amsterdam-Noord nog steeds een drukke winkel. In Rotterdam werd recent Markthal geopend, een naar Zuid-Europees en Scandinavisch voorbeeld ontwikkelde overdekte markt voor verse en bijzondere voeding.
De snelle groei van Marqt wordt deels verklaard door de goede, Wassenaarse connecties van oud Ahold-manager Quirijn Bolle. Het bedrijf wordt door rijke geldschieters ondersteund.

Of registreer je om te kunnen reageren.