Home

Nieuws

Franse premier wil Frans product in de schappen

PARIJS - De Franse premier Manuel Valls wil dat Franse supermarkten meer oog krijgen voor de verkoop van Franse producten. 'Onze supermarkten moeten het spel van voedselpatriottisme gaan spelen door onze producten te promoten.'

Valls zei dit tijdens het bezoek aan de toonaangevende foodbeurs SIAL in Parijs. Hij wil een einde aan de race naar de laagste prijs die door Franse retailers wordt gevoerd ten koste van de economie en de sector zelf. Deflatie ligt op de loer en dus bereidt de premier de sector voor op hernieuwd brancheoverleg, zo schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Einde prijzenoorlog
De gesprekken beginnen al komende donderdag als boeren, fabrikanten en de retailsector aan tafel gaan met de ministers van economie en landbouw om een eind te maken aan de prijzenoorlog. Daarmee moeten consumenten worden beschermd tegen slechte kwaliteit, voedselschandalen en andere ongewenste marktpraktijken. De Franse overheid heeft via een nieuwe wet recent meer mogelijkheden gekregen om in te grijpen bij oneerlijke handelspraktijken.

Joep Meijsen

Of registreer je om te kunnen reageren.