Home

Nieuws

´Koop meer van eigen tuinder´

De Britse minister voor voeding en plattelandszaken Owen Paterson heeft zijn landgenoten opgeroepen meer groente en fruit van tuinders uit eigen land te kopen.

Dat betekent dan ook meer appels of frambozen dan van ver aangevoerde mango of ananas.

Groot-Brittannië voert rond een kwart van alle geconsumeerde groente en fruit in uit het buitenland. In 2012 was daar een bedrag van meer dan 10 miljard euro mee gemoeid. Paterson: ''we voeren jaarlijks dus voor miljarden in aan fruit en groente, dat is vaak helemaal niet nodig. Je moet fruit en groente kopen dat in het seizoen zelf op de markt komt, niet dat met koeltransporten van overal in de wereld wordt aangevoerd. We kunnen hier geen mango's telen maar we kunnen de Britse consument wel aanraden om appels uit Kent of frambozen uit Schotland te kopen. Dit biedt enorme mogelijkheden en het is de hoogste tijd dat we allemaal in actie komen, boeren, tuinders, voedingsfabrikanten, winkeliers en de consument. Door seizoensproducten te kopen bevorderen we onze gezondheid, helpen we het milieu en steunen we de economie.''

Of registreer je om te kunnen reageren.