Home

Nieuws 1 reactie

Groentehandel lang verliesgevend bij failliete Van Rijn

Bij het failliete handelsbedrijf Van Rijn Groep was de kernactiviteit, handel in groente en fruit, al jaren verliesgevend.

Dat blijkt uit het faillissementsverslag van advocatenkantoor Hoens, Souren en Keereweer uit Zoetermeer. Van 2009 tot en met juni werd 17,5 miljoen euro verloren op de handel in groente en fruit. Dit eerste halfjaar bleek ook een reorganisatie nog geen verbetering op te leveren. Het verlies bedroeg 2 miljoen euro. Opmerkelijk is dat het nog 14 miljoen euro uit heeft staan bij afnemers. Daarover voert de curator nog overleg.

Ook het pakstation Joosen verloor enkele miljoenen euro’s sinds 2009 tot en met 2011. Het onderdeel is verkocht voor 750.000 euro, blijkt uit dit verslag. De omzet van Van Rijn Trading schommelde de laatste jaren rond de 100 miljoen euro, en was het belangrijkste onderdeel van de groep. In maart van dit jaar fuseerde dit onderdeel nog met Langfruit.

Uit het verslag blijkt dat Rabobank Westland in totaal voor 25,3 miljoen euro aan kredieten aan de groep heeft verstrekt, waaronder 19 miljoen aan hypotheek. Verder zijn vorderingen en andere aandelen aan de Rabobank verpand, blijkt uit het verslag.

Eerder deze week werd bekend dat de Rabobank bij het faillissement van een tomatenteeltbedrijf al 15,3 miljoen euro aan vordering heeft ingediend.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.