Home

Nieuws

Meer partijen hengelen naar PT-taken

Dertien organisaties hebben zich tot dusver gemeld bij het Productschap Tuinbouw om één van de taken over te nemen.

Daarmee zijn er afgelopen vijf aanmeldingen bijgekomen bij de acht bekende. Dat aantal was niet voldoende om alle taken over te nemen, lieten betrokkenen afgelopen week weten. Nu zijn het er dus dertien. Het pakket omvat activiteiten op het gebied van: Engergie en CO2, Groen en Welbevinden; Werken in de tuinbouw en Biobased Economy.  De partijen lijken geen haast te hebben. De inschrijving op taken van het PT (dat verdwijnt in 2014) staat open vanaf begin april. De inschrijving is nog tien dagen geopend.

Namen zijn nog niet bekend, al besloten leden van FrugiVenta en DPA al één of meer taken over te nemen. Of een koper zich gemeld heeft voor het pand is ook onduidelijk. Vice-voorzitter Bart Bruggeman stelde afgelopen week dat het opdoeken van het PT mogelijk meer tijd in beslag neemt. De politieke besluitvorming over nieuwe wetgeving is vertraagd. Die wetgeving zal ergens in 2014 opgesteld worden. De datum van 1 januari komt zeker te vroeg, stelde hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.