Home

Nieuws

Groenteveiling beschermt zich tegen aanslagen

Veiling BelOrta heeft een ‘food defense plan’ geschreven, bedoeld om de veiling te beschermen tegen besmettingen, sabotage en externe factoren als natuurrampen.

Het is een maatregel die nog volgt uit de aanslagen van 11 september 2001, schrijft de veiling in het ledenblad.

De Amerikaanse ‘Food and Drug Authority’ besloot om de ‘food defense’ eisen op te leggen aan (Amerikaanse) ondernemingen waaronder de voedingsindustrie, die hun producten op de Amerikaanse markt afzetten. BelOrta heeft de eisen nu doorgevoerd, nadat deze ook in voedselveiligheidskeurmerken als BRC en IFS werden opgenomen. Zo heeft BelOrta aanpassingen doorgevoerd voor haar terreinafscheiding en camerabewaking en is de toegang tot het terrein gecontroleerd en zijn de regels voor toelating en registratie van bezoekers verscherpt.

Of registreer je om te kunnen reageren.