Home

Nieuws

Consument dwingt strengere eisen groente af

De Amerikaanse voedselautoriteit FDA moet vòòr 10 juni met een ingangsdatum voor nieuwe voedselveiligheidseisen komen over ondermeer buitenlandse leveranciers.

Dat volgt uit de uitspraak van de rechtbank van Oakland, aangespannen door het Center for Food Safety; een consumentenorganisatie. De meeste nieuwe Amerikaanse voedselveiligheidseisen zouden ingevoerd worden in 2012 met de Food Safety Modernization Act, maar de invoering werd steeds uitgesteld. De FDA moet nog komen met gegevens over hoe buitenlandse leveranciers geverifieerd worden en over standaardisatie van certificering. De Amerikaanse organisatie voor de groente en fruitsector United Fresh Produce Association noemt het onverstandig dat de FDA wordt gedwongen snel wetgeving op te stellen. De materie is volgens deze organisatie te complex voor een gehaaste invoering.

In 46 procent van de gemelde voedselvergiftigingen in de Verenigde Staten is de bron groente en fruit, blijkt uit Amerikaanse cijfers. In 41 procent van de groente en fruitgerelateerde ziektes gaat het om bladgroenten, stelt het Amerikaanse vakblad The Packer.

Of registreer je om te kunnen reageren.