Home

Nieuws

Nieuw innovatiefonds voor telers

Acht partijen hebben het ‘Innovatiefonds voor telers’ opgericht. Het fonds geeft maximaal 10.000 euro aan een innovatie.

Een jury onder leiding van professor Rudy Rabbinge beoordeelt de inzendingen. Die moeten breder toepasbaar zijn dan alleen het bedrijf van de bedenker, zei Rabbinge in Kraggenburg bij de presentatie van het fonds. “En ze moeten origineel zijn. Innovatie is de kracht van de Nederlandse land- en tuinbouw.”

Voorzitter Renée Bergkamp van het Productschap Akkerbouw juicht het initiatief toe. ”Door de opheffing is er geen geld meer van het schap. En de overheid bezuinigt. Daarom is het goed dat het bedrijfsleven dergelijke initiatieven ontplooit.”

Het fonds is een initiatief van Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, Kwoot, OCI Agro en Syngenta. Het is een voortzetting van het Wim Luijkx Innovatiefonds, dat in 2009 door coöperatie Agrifirm is opgericht. Dat fonds bekroonde innovaties als de ganzenverjager, de ziekzoekmachine voor tulpen, de rabarberoogstmachine, het inunderen van aardappelland en een kasontwerp.

Of registreer je om te kunnen reageren.