Home

Nieuws

‘Consumptie groente en fruit stijgt weer iets’

De consumptie van groente lag in het Ehec-jaar 2011 gemiddeld in de Europese Unie op 67,7 kilo groente per persoon.

Dat is wel minder dan het gemiddelde van de vijf voorgaande jaren (69,8 kilo), maar het betekent wel een stijging van 2 procent ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit de Freshfel Monitor 2012. Voor fruit is de stijging 3 procent ten opzichte van 2010, maar ook hier is de daling de laatste vijf jaar harder geweest en is er nog een achterstand ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde.

Nederlanders eten relatief veel fruit, blijkt uit die monitor. In de ranglijst van de EU-lidstaten, Noorwegen en de Verenigde Staten is Nederland tweede, met een tien procent hogere consumptie dan gemiddeld. Bij groente staat Nederland op een 22ste plaats met een consumptie die bijna 10 procent achterblijft bij het gemiddelde in Europa.

Freshfel baseert de Europese studie op landelijke consumptiecijfers, al zitten er haken en ogen aan door verschillende nationale onderzoekswijzen. De Europese Unie wil haar eigen consumptie-onderzoek versterken, maar Freshfel wil met de cijfers het gebrek aan inzicht in de consumptie opvullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.