Home

Nieuws

Kassenbouwer wordt voetbalveldendokter

De Westlandse kassenbouwer en –verwarmer heeft naast de velden van een groot deel van de Nederlandse Eredivisie en grote Engelse clubs ook dat van Barcelona onder handen mogen nemen.

Veldverwarming lijkt niet nodig in Spanje. Maar toch heeft Barcelona de VB Group uit De Lier de grasmat in stadion Camp Nou van een complete verwarmingsinstallatie laten voorzien. Niet alleen het sneeuw- en vorstvrij houden van een voetbalveld, maar ook een betere afwatering kan ermee worden gerealiseerd.

Directeur Edward Verbakel noemt het een mooi voorbeeld van wat tuinbouwtechniek buiten de sector kan betekenen. "Het is dezelfde techniek waarmee we ook al sinds eind vorige eeuw aspergevelden verwarmen."

De VB Group zoekt noodgedwongen door de achterblijvende investering in Nederlandse kassen werk in het buitenland en in andere sectoren. 85 procent van de kassenbouw gebeurt buiten Nederland. En 25 procent van de omzet gehaald met andere zaken dan kassen. Volgens Verbakel heeft hij van het werk buiten de tuinbouw geleerd dat voor werkelijke onderscheidende kwaliteit wat mag kosten. "Je kunt je ook aan de onderkant uit de markt prijzen. Voor een grote voetbalclub gaat het er niet om dat je de goedkoopste bent. Naar het bedrag kijken ze niet, maar wel naar je reputatie."

Lees het hele interview met Edward Verbakel  in Groenten & Fruit editie 23

Of registreer je om te kunnen reageren.