Home

Nieuws

Nederlandse AGF-concerns niet op Duitse ranglijst

De top-100 met belangrijkste voedingsleveranciers op de Duitse markt telt geen Nederlandse AGF-bedrijven. Dat blijkt uit het jaarlijkse lijstje van het vakblad Lebensmittel Zeitung. Op die lijst staan wel Nederlandse zuivel-, vlees en voedingsbedrijven.

De laatste Nederlandse AGF- vertegenwoordiger was The Greenery. In 2007 haalde het met 307 miljoen euro nog de 74e plaats. In 2011 viel The Greenery met 210 miljoen euro omzet op de Duitse markt ruim buiten de top honderd. Op plaats honderd van die lijst staat een kipleverancier die 260 miljoen euro haalt in Duitsland.

Het geplaagde Landgard staat op de elfde plaats, maar de omzet van 1,8 miljard euro wordt voor het belangrijkste deel met sierteelt gehaald. Univeg is met 768 miljoen euro omzet de 33e leverancier op de Duitse markt. Die toppositie haalt het Belgische concern sinds het in 2008 Atlanta overnam. Op 68 staat Dole en op 80 staat in die lijst Fruchthof Nagel, een Duitse AGF-leverancier.

Of registreer je om te kunnen reageren.