Home

Nieuws

Greenery levert Tommies aan Wal-Mart

The Greenery start in januari met de levering van Tommies-tomaatjes aan vestigingen van Wal-Mart in de Verenigde Staten. Lidbedrijf Greenco begeleidt daarvoor een teeltbedrijf in Mexico.

Volgens Greenco-mede-eigenaar Jan Zegwaard is de levering een logische stap nadat het vanuit Nederland al in 2012 Tommies leverde aan de Japanse Wal-Mart keten Seiyu.

De levering aan Wal-Mart-vestigingen in een aantal staten lijkt ook ingegeven door de Amerikaanse prijs die Greenco kreeg voor de Tommies op de PMA-beurs. Zegwaard: “Daarmee kom je in de aandacht. Voor The Greenery is het ook een mooie binnenkomer met de Tommies. The Greenery zat in de Verenigde Staten vooral op groothandelsmarkten, maar richt zich sterker op retail.” Volgens Zegwaard blijft de Amerikaanse markt wel lastig met veel Mexicaans product en open veldteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.