Home

Nieuws

Syngenta aast op ‘oranje’ bedrijf Devgen

Syngenta wil het Gentse agrobiotech-bedrijf Devgen overnemen. Daarvoor wil het de uitstaande aandelen overnemen voor 16 euro per aandeel, ook van Nederlandse investeerders, waaronder de familie De Ruiter.

Wouter de Ruiter is lid van de raad van bestuur van Devgen, net als Aat van Herk, een Nederlandse investeerder. Volgens berichten in Belgische media hebben beiden meer dan 25 procent van de aandelen in handen.

Devgen is een leidend agrobiotech-bedrijf dat innoveert in onderzoek naar gewasbescherming en tolerantie voor bijvoorbeeld door hitte, koude en droogte veroorzaakte stress en geavanceerde veredelingstechnologieën voor planten. Devgen werd opgericht in 1997 en heeft wereldwijd ruim 250 mensen in dienst. De investeerders kunnen winst tegemoet zien op hun investering. Syngenta biedt aandeelhouders een  premie van 70 procent ten opzichte van de slotkoers van Devgen op NYSE Euronext Brussel op 20 september.

Volgens Thierry Bogaert, CEO van Devgen, bewijst het bod de waarde van de activiteiten in België, Singapore, India, de Filipijnen en Indonesië. "De nieuw ontwikkelde chemische en biotechnologische oplossingen om gewassen te beschermen, de nieuwe generatie hybride rijst en de zaadbusiness in India en Zuidoost-Azië zijn de bouwstenen van het bedrijf.”

Of registreer je om te kunnen reageren.