Home

Nieuws

‘Onduidelijk of groententeelt in stad groot wordt’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert een professionalisering en ook opschaling van standstuinbouw, maar zegt dat het nog niet duidelijk is of stadstuinbouw tot een omvangrijke voedselproductie zal leiden.

Dat blijkt uit antwoorden van demissionair staatssecretaris Joop Atsma op vragen van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Atsma toont zich fervent voorstander van stadstuinbouw, maar vooral om de samenhang in wijken te vergroten. Ook kan met stadstuinbouw de burger dichter bij de voedselproductie komen. Om te professionaliseren wordt mogelijk een Nationale Federatie Stadsgerichte Landbouw opgericht en wordt kennisuitwisseling tussen steden gestimuleerd door een leergroep.

Ook doet het landbouweconomisch instituut LEI onderzoek naar kansen van verschillende modellen voor stadstuinbouw. Het moet tot groei van deze vorm van voedselproductie leiden. Ouwehand pleitte voor een klimaatsambassadeur stadslandbouw. Volgens Atsma heeft wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid) van Rotterdam stadslandbouw geadopteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.